BESPLATNA DOSTAVA U SRBIJI ZA PORUČENU ROBU PREKO DINARA
NAPOMENA: Zbog trenutne ekonomske situacije i stalnih promena cena na tržištu, sve cene su NA UPIT !!!
Gusani kotlići Gorenc su izliveni iz jednog dela metala koji obezbedjuje ravnomernu raspodelu temeperature po celom kotliću. Mogu se koristiti na otvorenoj vatri , a najbolje mogućnosti postižu se nekim od gorionika Gorenc jer su tada još bolji efekti kuvanja i još bolja raspodela temperature.
Glavna odlika gusa je da i čuva vrlo visoke temperature kuvanja čime se poboljšava kvalitet kuvanja jela.
U kotliću možemo kuvati sve što želimo poput pasulja, riblje čorbe, govedjih paprikaša i mnogih drugih kulinarskih specijaliteta različitih naroda. Posude od gusa različiti narodi koriste za kuvanje već nekoliko vekova. Odvojite malo vremena da otkrijete svoj miris i ukus koji Vas opčinjava. Tajna kuvanja u kotliću je jednostavna: konstantna vatra, mešanje ravnomerno, pažljivo odabrani sastojci i začini i malo strpljenja. Sastojke: meso, ribu ili povrće sitno usitnite- mešajte i ukuse i mirise. Rezultat će Vas opčiniti.
Možemo ih koristiti nad otvorenom vatrom ili, još bolje, nad plinskim gorionikom čime potpuno kontrolišemo temperaturu kuvanja. Kotliće od gusa potrebno je pre prvog korišćenja prekuvati. U kotlić dodate približno dve litre mleka i ostalo napunite vodom. Tu mešavinu dobro prokuvate i prospete. Na kraju kotlić obrišite kuhinjskim papirom. Kotlić više nije potrebno ponovno prokuvavati, nakon upotrebe ga samo jednostavno obrišete krpom umočenom u jestivo ulje i pospremite u suv prostor. Doslednim poštovanjem ovog uputstva kotlić će vam služiti dugi niz godina.